Maurice Beijk: specialist duurzaam bouwen/MVO-ambassadeur bij Uzin Utz (voorheen Unipro bv)

Maurice heeft als Specialist Duurzaam Bouwen een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van de “groene” fabriek van Uzin Utz.

Uzin Utz is totaalaanbieder van allerlei verschillende vloersystemen; van diverse soorten lijmen en egalisaties tot zeer creatieve mogelijkheden met Arturo gietvloeren.

Specialist Duurzaam Bouwen

Maurice is ervan overtuigd dat duurzaam bouwen of produceren niet complex of duur hoeft te zijn.  Dit bewijst hij met de toets van GPR-Gebouw : het rapportcijfer voor de duurzaamheidsprestaties van het bedrijfspand van Uzin Utz is 8,66. Met het gebruik van gezond verstand en uitgekiende maatregelen is onder andere het verbruik van energie en water in het bedrijfspand van Uzin Utz sterk beperkt.

MVO-ambassadeur met passie

Daarnaast heeft Maurice bij Unipro de rol als MVO-ambassadeur. Uzin Utz heeft als doel haar medewerkers, klanten, leveranciers en alle andere betrokkenen te inspireren tot “groenere” oplossingen. MVO bestaat volgens Maurice niet uit de bekende 3 peilers People, Planet en Profit,  maar uit 4. De 4e peiler, “Passie” is het allerbelangrijkst! Met zijn passie voor duurzaamheid,  samenwerking en co-creatie heeft Maurice inmiddels velen weten te inspireren met zijn out-of-the-box ideeën voor duurzame (vloer)oplossingen.

Kracht van het concept

Soms voel je het direct bij een bedrijf. Je komt binnen en alles `klopt`. De uitstraling van de locatie, de website, de ontvangst, de manier waarop mensen met elkaar omgaan…… En bij nadere kennismaking blijkt dat dit alles ook in overeenstemming is met de wijze waarop de processen zijn ingericht, beheerst en worden verbeterd. De strategie, de klantbejegening, het leiderschap, het personeelsmanagement: ze horen als vanzelfsprekend bij elkaar. Ze versterken elkaar alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Deze positieve feedback krijgt Uzin Utz vaak van  bezoekers van het nieuwe bedrijfspand.  Maurice is van huis uit A + D architect en heeft ook de inrichting van het bedrijfspand van Unipro verzorgd. Tijdens de presentatie vertelt Maurice hoe dit proces is verlopen, welke rol de medewerkers hebben gehad bij het ontwerp en de inrichting van het pand en wat voor een effect dit heeft op de dagelijkse gang van zaken bij Uzin Utz.